dag 52:Geweldig boek!!! Een aanrader!!! Ook nog wetenschappelijk onderbouwd.

Nieuwsgierig?


Nieuwsgierig?
Omarm het onbekende.
Trek liefde en overvloed aan.
Neem het heft in eigen handen.
Ontdek de kracht van nieuwsgierigheid!

Niet geluk maar nieuwsgierigheid geeft ons voldoening en bevrediging in het leven. Als zaken bekend en voorspelbaar worden, dutten we in. Maar door nieuwsgierig in het leven te staan, ontdek je altijd iets anders en nieuws wat een positief effect heeft op je leven en je emoties.
Todd Kashdan geeft met dit boek een nieuwe kijk op onze zoektocht naar geluk. Geluk overkomt ons niet wanneer we er naar zoeken, maar is iets wat we ervaren als we openstaan voor nieuwe ervaringen, als we in het moment leven en als we nieuwsgierig zijn naar het onbekende. Nieuwsgierigheid versterkt je relaties, verbetert je gezondheid, verhoogt je creativiteit en productiviteit. Todd Kashdan laat door middel van wetenschap, voorbeelden en oefeningen zien hoe je nieuwsgierigheid in je leven brengt.

Positieve psychologie bestudeert gedrag dat effectief en constructief is. Uit onderzoek is naar voren gekomen dat nieuwsgierigheid een belangrijke voorspeller is voor een gelukkig leven. In dit boek wordt deze stelling uitgewerkt. Wat zoeken we in een gelukkig leven, hoe werkt nieuwsgierigheid hier in, hoe houd je jezelf nieuwsgierig, wat kun je doen om in relaties nieuwsgierig te blijven? Het boek is onderverdeeld in hoofdstukken waarin afzonderlijke thema's behandeld worden. Elk thema is uitgewerkt in beschijvingen, praktijkschetsen en opdrachten. De informatie is goed leesbaar en bevat een breed scala aan theoretische achtergronden. De manier waarop de tekst geschreven is en de grote hoeveelheid opdrachten maken het boek geschikt voor een groot publiek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten